Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες & φωτάκια: Πόσο επικίνδυνα είναι για τη γατούλα μας;

list In: Διάφορα On: comment Comment: 0

Όλοι λατρεύουμε να γεμίζουμε το σπίτι μας χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, φωτάκια και στολίδια αυτές τις όμορφες γιορτινές μέρες. Το ερώτημα, όμως, είναι: Μπορούν όλα αυτά να συνυπάρξουν με τη γατούλα μας; Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς είναι μήπως η γατούλα τους κάνει κάποια ζημιά. Έχετε, όμως, αναρωτηθεί μήπως τα στολίδια κάνουν κακό στη γατούλα σας; Θέλουμε να πούμε ότι ένα χριστουγεννιάτικα στολισμένο σπίτι μπορεί να μην είναι και ό,τι πιο ασφαλές για ένα ζωάκι που λατρεύει να σκαρφαλώνει από εδώ και από εκεί και να εξερευνά τα πάντα. Τα πιο επικίνδυνα από όλα είναι οι γιρλάντες και τα φωτάκια και δυστυχώς συμβαίνουν κάθε χρόνο πολλά ατυχήματα με ανυποψίαστες γάτες που τυλίγονται σε αυτά.

Ας δούμε παρακάτω τι θα πρέπει να προσέξετε και πώς θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα ασφαλές χριστουγεννιάτικο σπίτι για τη γατούλα σας.

Αποφύγετε τα λεπτά σκοινιά και κορδέλες

Πολλές γάτες δεν μπορούν να αντισταθούν σε κάτι λαμπερό και θέλουν να παίξουν με διακοσμητικά και αξεσουάρ περιτυλίγματος δώρων, όπως κορδέλες, σκοινιά και κορδόνια. Αποφύγετε τη χρήση λεπτών κορδονιών, γιατί καταπίνονται πολύ εύκολα από τις γάτες. Μπορείτε να στολίσετε το σπίτι με χοντρές κορδέλες, γιρλάντες από ψεύτικα γκι ή γιρλάντες με ελαφριά ξύλινα στολίδια με μεγάλα αξεσουάρ, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος κατάποσης.

Επιλέξτε ελαφριά στολίδια

Τόσο στο δέντρο όσο και στα υπόλοιπα σημεία που θα στολίσετε, καλό είναι να βάλετε χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά που δεν έχουν βάρος. Υλικά, όπως το χαρτόνι, το ξύλο και το πλαστικό, είναι ιδανικά, γιατί δεν σπάνε, δεν περιέχουν μικρά κομμάτια και ακόμα και αν πέσουν, δεν πρόκειται να τραυματίσουν τη γατούλα σας. Αποφύγετε, επίσης, τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από αληθινά φυτά και λουλούδια, γιατί κάποια από αυτά προκαλούν σοβαρές αλλεργίες στις γάτες.

Δέστε σφιχτά τις γιρλάντες

Μια γιρλάντα κρεμασμένη χαλαρά από τις κουρτίνες είναι το τελειότερο παιχνίδι για τη γάτα σας. Μέχρι να συμβεί κάποιο ατύχημα και να μην έχετε πλέον ούτε γιρλάντα ούτε κουρτίνα… Αν, όμως, στερεώσετε σφιχτά στον τοίχο, τα κουφώματα ή την κουπαστή της σκάλας τη γιρλάντα, ώστε να μην κρέμεται και να μην είναι σε προσιτό σημείο για τη γατούλα, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα της δώσει καμία σημασία.

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Τα φωτάκια είναι ίσως ό,τι πιο επικίνδυνο αυτές τις γιορτινές μέρες τόσο για τα κατοικίδια όσο και για τα παιδιά. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις που είναι ασφαλείς και δεν σας στερούν τη χαρά του να φωταγωγήσετε το σπίτι σας. Για παράδειγμα, ένας φωτοσωλήνας LED είναι αρκετά στιβαρός, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να πνιγεί η γατούλα σας, αφού δεν τυλίγεται εύκολα. Επιπλέον, υπάρχουν λαμπάκια με μπαταρία αντί για ρεύμα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος